Image


 

 

 

 

 

De Stichting West-Afrikaanse Dans & Percussie Deventer wil belangstellenden uit binnen en buiten Nederland de mogelijkheid bieden om kennis te maken met- of zich te verdiepen in de dans en muziekcultuur van West-Afrika.
Daarnaast wil zij een bijdrage leveren aan:

  • Het behoud van West-Afrikaanse cultuur op gebied van dans en muziek
  • Het welzijn van de Afrikaanse artiesten gemeenschap, zowel in Nederland als daarbuiten

Dit doet zij door wekelijkse lessen te organiseren en hiervoor regelmatig Afrikaanse dansdocenten uit te nodigen. Daarnaast organiseert zij jaarlijks weekenden vol West-Afrikaanse Dans en incidenteel ook met Percussie workshops.

Even voorstellen:

Lotte Westendorp
Lotte, Dansplatform 2011, Foto by Peter SlaboomDans docente en tevens mede oprichtster en drijvende kracht achter de Stichting. “Afrikaanse dans is mijn passie. Ik heb het nodig in mijn leven. Het is goed voor mijn lijf en geest. Afrikaanse Dans geeft me energie, maakt me blij en soms zelfs emotioneel. De onlosmakende communicatie tussen muzikanten en dansers maakt deze vorm van dans zo bijzonder. Iedere les is weer een feest.
Het sociale karakter, dansen doe je tenslotte niet alleen, vind ik geweldig. Ik vind het heerlijk om mensen uit te dagen en hen in het zweet te laten werken. Ik voel me “uitverkoren” dat ik mede de West-Afrikaanse dans cultuur mag over brengen ook al ben ik blank”.
Wil je meer weten, open dan mijn Biografie

Salia "Bema" Traoré
Salia Traoré, Dansplatform 2011, Foto by Peter SlagboomDjembé virtuoos en balafonist, vaste solist sinds 2004 bij de wekelijkse les. 
Salia, is geboren en opgegroeid in Bobo-Dioulasso, Burkina Faso. Bobo is hét centrum van de traditionele muziek van Burkina. Salia komt niet uit een griots (muzikanten) familie, maar werd door muzikale tradities van het dorp o.a. de ‘maskerfeesten' diep geraakt. Sinds zijn 8ste jaar is zijn hart gestolen en vervuld door de muziek. Salia is een veel gevraagd solist bij dansworkshops in Nederland en daarbuiten. Hij is een graag gezien gastspeler, heeft zijn eigen groep "Dioulasso Ba Percussion" en maakt deel uit van "Yamo Yamo". Salia is een geliefd djembé en balafonist docent. Website Faso Foli

Martin Bernhard
Martin BernhardDjembé en doundoun speler/docent en organisator. Reparateur, bouwer en verkoper van Djembé's. Martin is vaste gast speler bij de wekelijkse les en bestuurslid van de Stichting.
Ergens midden jaren '80 kwam hij in aanraking met de Djembé. De passie voor dit instrument is nooit meer overgegaan. Wat een geluk dat hij ook in Deventer woont. Martin heeft een mooie biografie geschreven op zijn site. 
Website Fola

 

 

 

 

Sega Sene 


sega_sene.jpg Doundoun specialist en sinds maart 2013 wekelijks actief bij de wekelijkse lessen. Sega is geboren en opgegroeid in Senegal. Sega is een veelgevraagd dans begeleider in Nederland en speelt in "Sene Percussion" (o.l.v. Abdoulay "Oké Sene". We zijn blij en trots dat hij bij ons de danslessen wil komen begeleiden.